diumenge, 8 de març del 2015

Projecte: Programa de ràdio

El darrer projecte del curs consistirà a investigar sobre la ràdio com a mitjà de comunicació de masses i el seu llenguatge, escoltar, preparar i produir un programa de ràdio entre 4 o 5 persones (dos grups) de mitja hora de duració, transmés en directe per internet mitjançant un lloc web proveïdor d'streaming com ara Spreaker.

El projecte requerirà la investigació prèvia dels elements de què es compon una emissora de ràdio, els tipus de programes radiofònics existents, les característiques dels llenguatges específics, els tipus de guió, els proveïdors d'streaming, etc.
S'escoltaran diferents podcasts radiofònics o emissions en directe per a observar i comentar-ne les característiques (algunes emissores online, cliqueu).
Es crearan dos equips de guionistes-locutors de 4 persones i es formarà un tècnic o una tècnica de so amb habilitats tecnològiques i coneixement de l'anglés per a preparar els efectes de so i música pregravats en pendrive i per a manejar l'equalitzador i el programa d'emissió Spreaker.
Es podran portar alguns pc portàtils per a familiaritzar-se amb Spreaker. Treballarem amb el wifi del Departament de Valencià.

Abans, ens repartim les tasques per grups de 2 i investiguem una de les 4 àrees per tal de redactar una extensa entrada al blog (la segona) amb les conclusions dels punts investigats per parelles.
  1. Breu història de la radiodifusió espanyola, importància actual d'aquest mitjà i tipus d'emissores existents. Càrrecs personals que componen una emissora gran.
  2. Tipologia de programes radiofònics. Aprofundiment en, i caracterització del format de magazine: quins espais o apartats té. Cal esmentar programes actuals reals com a exemple.
  3. Estructura i organització d'un programa radiofònic tipus magazine. Com fer un programa de ràdio. Com es prepara un guió radiofònic per a un magazine (cal triar entre les diverses propostes de guió existents).
  4. Característiques del llenguatge radiofònic. Cal posar-ne molts exemples i incrustar algun podcast (àudio de programa) com a exemple de bones pràctiques. Proveïdors d'streaming per a ràdio per internet.
Hem seleccionat alguns power points i textos que aborden la majoria d'aquests punts, però la intenció és que vosaltes busqueu la informació adient amb el navegador per tal de reproduir-la en una extensa entrada de blog.

ENLLAÇOS orientatius:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada