divendres, 12 de setembre del 2014

Mite i efecte pigmalió


Abans de començar la lectura de l'obra de Shaw, Pigmalió, (1) investiguem sobre el mite grec en el qual es basa i també sobre (2) l'efecte pigmalió, terme encunyat en psicologia i pedagogia.
Llig en línia una de les biografies de George Bernard Shaw i destaca algunes dades sobre (3) el seu caràcter i l'estil literari.
Finalment, (4) busca en internet dues fonts diferents que presenten l'obra Pigmalió i selecciona breument dues idees esmentades en les fonts que hages trobat fonamentals per a la teua futura comprensió de l'obra.

Amb aquests quatre apartats, redacta al teu blog aquesta setmana (del 16 al 21 de setembre), una introducció personal a la peça teatral de Shaw (convé citar les fonts consultades i enllaçar-les) i comenta les teues espectatives sobre l'obra.

1 comentari:

  1. Pigmalió va ser un rey de Chipre obsessionat en buscar la dona perfecta per a poder casar-se amb ella, resignat en què mai la trobaria va decidir dedicar la seva vida en crear escultures perfectes per a satisfer el seu desig frustrat. Una d'aquestes escultures, la denominada Galatea era tan bella que Pigmalió es va enamorar d'ella i una nit va somiar que Galatea cobrava vida per a ser la seva dona, que l'escultura estava calenta e inclús podia notar les seves pulsacions. Quan va despertar Pigmalión es va trobar amb Afrodita la qual impulsada pel desig del rey li va dir que ell es mereixia la felicitat, la felicitat que ell mateix havia plasmat en Galatea, li va demanar que la cuidara i amara a la reina que sempre havia buscat i així va ser com Galatea es va convertir en humana.

    ResponElimina